Calendari

dilluns, 13 d’octubre del 2014

Setmana de la Solidaritat

La iniciativa d’organitzar una Setmana de la Solidaritat de l’Hospitalet, es planteja a les reunions de les 20 entitats que formen L’ESPAI DE CIUTADANIA com a conseqüència de la petició de solidaritat de la CREU ROJA DE L’H, davant la creixent  necessitat de disposar d’aliments pels programes de suport a les famílies en situació de vulnerabilitat de la Ciutat.  Necessitat agreujada aquest any per la supressió del Programa d’Excedents d’Alimentsde la UE que servia a Creu Roja i les altres 10 Entitats i Parròquies de la Ciutat que formen laXarxa de Distribució d’Aliments de l’Hospitalet, per atendre i donar resposta a les famílies derivades des dels Serveis Socials Municipals.


ELS MOTIUS
Avui, prop d’UN MILIÓ de famílies tenen tots els seus membres sense treball.   L’impacte d’aquesta situació en els nens i nenes del nostre país es dramàtic. Segons les darreres dades fetes públiques per UNICEF,  el 29.9% dels infants, (2.300.000), estan sota risc de pobresa i pateixen greus problemes d’alimentació que poden afectar al seu desenvolupament posterior com a persones.  A  l’Hospitalet, quasi 6.500 famílies, (més de 19.000 persones, el 7.2% de lapoblació), reben ajuda de la Xarxa de Distribució d’Aliments i dels Serveis de Menjador i Pícnic. (L’Ajuntament dedica anualment més de 2 milions d’euros per atendre aquestes situacions de necessitat).


LA CRIDA
És, davant d’aquesta “emergència social”, que la societat en el seu conjunt ha de respondre a aquesta demanda de solidaritat  i, tots plegats, cadascú amb les seves aportacions i el seu treball, podem col·laborar a l’objectiu d’ajudar a pal·liar aquestes situacions tan difícils de molts dels nostres conciutadans.  Amb un petit esforç de cada un de nosaltres, podem aconseguir que L’Hospitalet sigui una Ciutat autènticament Solidaria.


ELS ALIMENTS
Es necessiten aliments que no siguin de caducitat immediata, preferentment: llegums seques, tomàquet fregit, tonyina o sardines en llauna, oli, caldo en tetra-brik, llet,cacau en pols, galetes (tipus Maria), cereals d’esmorzar, etc.


L’ESTRUCTURACIÓ
Es proposa dedicar els primers dies, (dilluns a divendres) a recollir aliments a les empreses, entitats, centres culturals i esportius, etc. i concentrar en divendres i dissabte la recollida en mercats, supermercats i botigues. I finalitzar el diumenge 19 al matí, amb una GRAN FESTA DE LA SOLIDARITAT en els jardins exteriors del Centre Cultural Tecla Sala.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada