Calendari

dimarts, 2 de desembre del 2014

Reflexions: "Jugar... Un assumpte molt seriós! Importància del joc en el desenvolupament infantil"


La vida infantil no es pot concebre sense joc. Jugar és la principal activitat de nens i nenes i respon a la seva necessitat de mirar, tocar, tafanejar i experimentar, és aquest impuls primari que ens empeny des del naixement a descobrir, explorar, dominar i estimar el món que ens envolta, possibilitant un sa i harmoniós creixement del cos, la intel·ligència, l'afectivitat i la sociabilitat.

Jugar és una de les fonts més important de progrés i aprenentatge i adquireix en la infància un valor psicopedagògic evident. Per poder jugar, els nens i nenes necessiten disposar d'una sèrie de condicions, sense les quals, el joc no és possible.




Imma Marín Presidenta d'IPA, Associació Internacional pel Desenvolupament dels nens i nenes a jugar a Espanya, Membre de l'Observatori del Joc Infantil i Directora de Marinva, Joc i Educació ens explica en detall en aquest vídeo quins són els beneficis del joc per al desenvolupament infantil del nen i quin és el paper de pares, mares i educadors com a garants i facilitadors del joc dels nens.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada