Calendari

dijous, 16 de juliol del 2015

Reflexió: Propostes de jocs típics de platja per divertir-se

A la sorra o a l’aigua, els moments que passes amb els teus fills a la platja són una bona ocasió per jugar i gaudir amb ells. Et proposem algunes activitats per divertir-se en família.

A què jugues amb el teu fill quan aneu a la platja? Tant a la sorra com a l’aigua hi ha diferents activitats divertides amb les que us ho podeu passar molt bé. A més d’aprendre i fer una mica d’exercici. 

Jocs de sorra

  • Fer castells: amb joguines com galledes, pales o rasclets podeu fer  figures i castells de sorra. Només heu de mullar-la perquè aguanti més, omplir les galledes, i donar-los la volta. A més, podeu posar-los parets i túnels subterranis. Això sí, comprova que les joguines que utilitzeu siguin segures i estiguin autoritzades. Aquesta activitat els ajuda a interactuar amb altres nens mitjançant el llenguatge i fomenta la seva creativitat.
  • Fer volar estels: aconseguir que es mantinguin a l’aire ajuda els nens a millorar la seva coordinació de moviments i facilita el desenvolupament de defenses contra la frustració. 
  • Esports: com el voleibol, el futbol, les pales o fins i tot, el minigolf. 
  • Cobrir-se de sorra: també anomenat “les mòmies de l’antic Egipte”. Es tracta de cavar banyeres poc profundes a la sorra i que els nens hi entrin per cobrir-los. Guanyarà el primer que en surti. 
  • La ploma: consisteix en formar un gran munt de sorra mullada i clavar-hi al cim una palleta o ploma. Cada jugador agafarà un grapat de sorra d’aquest munt per formar el seu propi i guanyarà qui hagi construït el munt més gran sense que caigui la ploma. 
  • La caça de la petxina: el vencedor és qui trobi més petxines a la platja en menys temps. 

Jocs a l'aigua

Els nens poden fer moltes activitats divertides a l’aigua, sempre sota la vigilància dels adults i amb les mesures de seguretat adequades a la seva edat, com per exemple, que portin l’armilla salvavides o que l’aigua no estigui massa freda. La temperatura més recomanada és entre els 28 i els 30 graus.

  • Remar: es tracta de marcar una meta i donar un matalàs inflable a cada nen. Guanyarà el primer que hi arribi tot remant amb els braços.
  • Flota, flota: es formen dos equips i dos camps i cadascun envia un membre al camp contrari amb un flotador a la cintura. L’equip contrari haurà de remar al seu voltant fins a tornar-lo al seu camp i guanyarà qui ho faci primer. 
  • Creuant el pont: divideix els nens en dos equips. Tots menys un membre de cadascun hauran de posar-se drets amb les cames obertes i l’aigua per la cintura. Els dos nens que no estiguin en aquesta posició agafaran aire i bussejaran per sota les cames dels seus amics. Si jugueu a aquest joc, has d’assegurar-te que els nens agafen aire i que bussegen en una zona amb prou profunditat com per a no fer-se mal.   

Tant a la sorra com a l’aigua, totes aquestes activitats tenen molts beneficis. L’aigua i la sorra estimulen els sentits, fomenten el creixement i el desenvolupament i ajuden la coordinació motora dels nens. A més, aquesta mena de jocs interessen a nens extravertits i també als més tímids i que tenen més dificultat per relacionar-se. Les activitats a l’aigua i a la sorra, a més, són una bona ocasió perquè els teus fills estiguin en contacte amb la natura i per ensenyar-los com utilitzar l’aigua (per remullar la sorra, regar les plantes, rentar-se les mans). Aquests jocs també són beneficiosos si els teus fills són molt agitats, ja que solen tranquil•litzar-los. 

Finalment, has de recordar que tant si jugueu a la sorra com a l’aigua és molt important que hagis aplicat protecció solar als petits i que no s’exposin al sol durant les hores de màxima intensitat (entre les 12h i les 18h). D’aquesta manera, tot prenent les precaucions adequades, us ho passareu molt bé sense córrer perill. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada