Calendari

dissabte, 21 de desembre del 2013

Reflexió: Com triar els millors regals per als nostres fills?

Entre la gran varietat d'opcions, cada vegada sembla més difícil triar els regals de Nadal adequats per als nostres fills. Quines pistes cal seguir per encertar? Cada any, el mercat i la publicitat bombardegen les ments dels nens amb gran quantitat de joguines, però aquestes no són necessàriament els regals que més gaudiran. Els pares sempre pretenen que, a més de jugar, els regals aportin un valor educatiu, ajudin a desenvolupar les capacitats i estimulin la ment dels nens. Això és possible i indispensable perquè, com l’especialista en educació infantil Jean Château va afirmar: "un nen que no sap jugar serà un adult que no sabrà pensar".


A continuació, exposem diferents indicacions que poden ajudar a escollir els millors regals per als petits de la casa:
  • No deixar-se influir pels anuncis de la televisió . Moltes vegades, aquestes joguines no seran les que, al final, més gaudiran els nens.
  • Cal conèixer i tenir en compte els gustos dels nostres fills : què és el que més els agrada? Quines són les seves aficions?, etc. Cada nen té preferències diferents i una mateixa joguina no té el mateix valor per a tots.
  • Una opció interessant és optar per un pack de regals sobre un mateix tema que agradi i estimuli el nen: per exemple, un llibre, un producte multimèdia i un joc sobre el cos humà o l’astronomia.
  • Pregunta’t què és el que aprendrà el nen amb les joguines escollides : fomenten alguna capacitat? Impulsen la creativitat?, etc. Tria joguines que ajudin a estimular la ment del petit.
  • Regala llibres . A més, adoptar la rutina de llegir al costat dels pares pot ser molt divertit per al nen i útil per estrènyer els lligams familiars. Els adults també poden ajudar a desenvolupar les capacitats de l’infant si llegeixen acompanyant-se de gestos i preguntant-li sobre el que acaba de llegir.
  • És aconsellable racionalitzar els regals durant l’any , ja que no només es juga al Nadal. Si els nens reben molts regals durant les festes, és millor guardar uns quants i anar repartint-los al llarg de l’any perquè els aprofitin al màxim.
  • S’han de tenir en compte el pressupost que tenim i els valors que volem inculcar als nostres fills . No sempre l’opció més cara és la millor i hi ha una gran varietat d’alternatives per trobar la que millor s’adapti a les nostres possibilitats.
  • Cal comprovar que el regal sigui adequat per l’edat del nen ; alguns nens són més avançats per la seva edat i els pares ho han de tenir en compte.
  • Seguir recomanacions i suggeriments d’altres pares, professors, especialistes, etc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada