Calendari

diumenge, 15 de desembre del 2013

Sis propostes per realitzar en família durant el Nadal

S'acosta el Nadal, una època de l'any que il·lusiona als petits i que ofereix una gran varietat d'activitats per realitzar en família. Et suggerim algunes idees interessants!
Les festes de Nadal són un període especial per a tots, particularment per als més petits, que viuen aquestes festes amb il·lusió.
Hi ha moltes activitats que es poden realitzar amb ells per fer que aquests dies siguin encara més màgics i especials i per evitar que apareguin l'avorriment i la monotonia.

1. Guarnir la casa

Guarnir la casa pot ser una activitat molt creativa. Podeu fer manualitats per elaborar garlandes de paper, boles, estrelles... En aquesta pàgina web (http://www.pinterest.com/mnavar59/idees-hivern-nadal/) trobaràs diferents opcions i idees per inspirar-te i convertir la decoració nadalenca en quelcom divertit i original.
A més dels ornaments, els nens també poden fer les postals de felicitació per enviar a la família o als amics, i es divertiran pintant i acolorint i també portant-les ells mateixos.

2. Muntar el pessebre i l'arbre

Muntar el pessebre i guarnir l'arbre de Nadal, les activitats nadalenques per excel•lència. Podem convertir-ho en quelcom diferent i original si anem a buscar troncs, pedres o fulles abans de fer el pessebre, i en el cas que comprem un avet amb arrels podem sortir a replantar-lo quan s'acabin les festes.
Això ajudarà a més a conscienciar els nens sobre el que comporta talar un arbre i la importància de replantar-lo.

3. Llegir poemes i contes

Llegir poemes i contes nadalencs és també una activitat ideal per fer tots junts. Hi ha nombrosos contes i relats de temàtica nadalenca, des dels més típics fins a contes multimèdia (http://www.edu3.cat/Edu3tv/Cerca?p_tip=&p_cp=1&p_amb=&p_niv=&p_are=&x=18&y=10&p_ex=&p_to=contes+de+nadal&p_alg=).
Igualment podem trobar una sèrie de jocs en anglès relacionats amb el Nadal amb els quals els nostres fills poden seguir practicant l'idioma durant les vacances i fer-ho d'una forma divertida (http://akidsheart.com/holidays/christms/chgames.htm). També hi ha l'opció de cantar nadales en anglès, així tenim una activitat atractiva i didàctica alhora (http://www.the-north-pole.com/carols/index.htm).

4. Preparar dolços

Podem demanar-los que ens ajudin a elaborar plats típics i dolços nadalencs, a preparar les safates amb torrons, fruits secs... així se sentiran implicats en tots aquests preparatius.

5. Fomentar la solidaritat

Una bona opció per a fomentar la solidaritat entre els més petits és participar en la campanya de joguines, i explicar-los per què és important ajudar els altres i destacar que és una cosa que s'ha de fer tot l'any.

6. Participiar en activitats a l'aire lliure:

  • Anar a representacions de teatre o "pessebres vivent". En moltes poblacions trobarem aquests muntatges que permeten conèixer els orígens i les tradicions d'aquestes festes de manera entretinguda.
  • Les fires de Nadal, amb els objectes de decoració, les figuretes del pessebre, els avets... permeten als nens conèixer l'artesania local i entrar en contacte amb aquests elements tan típicament nadalencs.
  • Durant aquests dies, les biblioteques i altres centres organitzen tallers infantils de jocs relacionats amb el Nadal, lectura de contes, titelles, manualitats... Una gran quantitat d'activitats en les quals compartiran jocs i experiències amb altres nens.
  • Els nostres fills també gaudiran com mai en una excursió a la neu. Consulta aquestes recomanacions i consells perquè la sortida a la neu es converteixi en dia inoblidable per a tots (http://faros.hsjdbcn.org/ca/articulo/gaudeix-neu-nens-pero-ves-compte-segueix-aquests-consells).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada